Prins Bernhad.

Jag hatar att komma hem sent från jobb med vetskap om att jag ska upp tidigt dagen därpå, eftersom att det tar minst en timme för mig att varva ner och ställa in kroppen på att det är läggdags efter åtta timmars spring. Jag har jobbat på båten hela kvällen och landade i Staffanstorp för en halvtimme sedan, nu har jag precis krupit ner under täcket efter att jag tvättat bort sminket, smort in mig i cocoslotion och borstat gaddarna. Men jag känner mig trots detta inte trött. Min klocka ringer om 3.5 timmar för att jag ska hinna med en morgonpromenad på 40 minuter, därefter duscha och fixa mig för att ta bussen till Malmö. Där ska jag snabbt leta upp något fint smycke till balen som hålls på måndag och sedan vidare till jobb igen. Imorgon jobbar jag elva till fem. Efter jobb blir det projektarbete och fix inför balen. Jag uppdaterar mer då! Nu känner jag hur sömnen stressar mig, det får bli ett nattabloss i väntan på John Blund.

Puss & kram!

Fredag, fredag, fredag!

Wieeee!
Fredag idag igen. Fredag hela veckan? Javisst, i stort sett. Idag har jag fixat en del saker i skolan, därefter blev det lite mys och sedan bar det av till Malmö för att bygga på naglarna. Nu är det bara smycken kvar sen är allt fix inför balen klart, tror jag. Ikväll blir det en runda med pågarna till Lund. Jalles kanske? Jag vet inte. Vi får se vart det bär av. Ska möta busarna i Lund runt elva i alla fall. Dessvärre har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig. Jag tror att jag satsar på vita jeansleggins, lila pumps och en diskret topp. Inte så noga ikväll. Just nu sitter jag i mjukis i alla fall, så nu ska jag riva ut garderoben för att se om jag hittar något. Ha en trevlig fredag allesamman! Mys ordentligt eller festa er redlösa.

Puss & kram!





Ragnar tar studenten!

Måste slänga in ett par rader till!
Bara för att jag är så jävla glad och pepp!
Jag vill ta studenten Nuuu!
Jag vill till Magaluf. Nuuu!
Jag vill göra allt kul. Nuuu!
Ja, för fy fan vad Jennie är på topp!

By the way. Jag har fullt upp en tid framöver!

28/5 = Hälsa på Monica, en gammal lärare och plugga.
29/5 = Två prov, betygsnack, bygga naglar 16.15 och handla diverse saker.
30/5 = Jobba 17.00 - 02.00.
31/5 = Jobba 11.00 - 17.00 och det är mors dag.
1/6 = Håruppsättning 10.00, sminkning därefter och fotografering innan BALEN!
2/6 = Handla och sen är jag ledig.
3/6 = Natalies student!
4/6 = Robins student!
5/6 = UM 10.30, fotografering med Johanna och fixa mat, dricka samt karaoke(?) med mamma & Colinda.
6/6 = Ystad.
7/6 = Fixa, fixa, fixa!
8/6 = STUDENTEN!!!
9/6 = Bakis.
10/6 = Gräddes student!
11/6 = Bobby, Pancho & Krylls student!
20/6 = MAGALUF!!!


Night of passion.

Mina vänner! Är allt bra med er? Med mig är allt på topp! Jag vaknade tidigt imorse, tog mig hem och väntade in moster Colinda som skulle äta en god frukost tillsammans med mig & mamma. Det blev nybakat bröd och en massa planering inför min student! Välkomstbål, mat & efterätt is done! Vad hade jag gjort utan dessa kvinnor? :) Efter en lång och mysig pratstund hoppade jag på bussen, som vanligt. Men denna gången med Oxie i siktet. Igår var jag ju i Malmö och köpte hår och idag sattes det i. Tack så jätte mycket för hjälpen Marion! Idag är ingen bra dag för fotografering, därför försöker jag slänga in en bild på håret imorgon, så får ni säga vad ni tycker. Jag gjorde de mest för att ha testat på det, men även för att det ska sitta i över just balen & studenten. Det blir mer hår att frisera, vilket är riktigt roligt.

Nu ska jag stoppa lite mat i magen och sedan ska vi försöka sy in min studentklänning! Önska mig lycka till!


Does your mother know?

Då var sista måndagen som student över. Nästa måndag är det nämligen bal och måndagen därefter är det ju STUDENTEN! Nedräkningen är i full gång och jag glädjs av varje minut. Idag har det varit underbart väder och jag har ägnat hela min dag i stan. Först en sväng om in till Lund för att äntligen lämna in min mobil på lagning. Jag fick även köpt biljetter till Tegnérs den 8de juni till både mig & Natalie. Det kommer att bli röj som aldrig förr! En Chai på det och sedan fortsatte jag & Andreas med tåget in till Malmö. Där blev det en glass och en sväng om till Triangeln där jag skulle välja ut löshår. Fick höra priset och bestämde mig därefter att jag ska köpa hår imorgon och sätta i det på onsdag. Hur bra det håller vet jag inte riktigt, särskilt eftersom att jag åker till Spanien, men för det priset är det värt att i alla fall ha det över balen & studenten.

Imorgon blir det en sväng om till skolan och sedan plugga! Nu väntar Robinson och Crank 2.
SMACK!



Starkare än då.

Idag är det söndag och helgen är tekniskt sätt över, jag tror dock inte att vi har någon skola imorgon, på tisdag och kanske inte heller på onsdag. På torsdag och fredag har vi heller ingen skola, bara de som har restprov att göra. Tyvärr är jag en utav de, så det blir prov i samhälle, religion och dessutom en del betygssnack. Sedan är det bannemig bal! Blir smått rädd när jag märker hur fort tiden går, men jag klagar inte. Snart ska solen få lysa starkt på mig och tjejerna också!

I fredags var jag på en äkta "bonnafest" i Hörby. Skoj kan jag inte kalla det, utflippat är ett bättre ord. Idioter som inte har koll på sina fester, jag är glad över att det inte var jag som skulle städa det huset dagen efter. Idioter fanns det gott om den kvällen, det finns inte ord för hur du beter dig mot dig själv och andra. USCH! Just det, jag klankar inte ner er människor från Hörby, men en del har verkligen inte alla hönsen hemma! Jag stod ute på gatan, rökte, drack en öl och diskuterarde lite med några kompisar och så plötsligt halar en kille ut snablen, eller ja, snarare pipen, för att slå en drill. Ingen reagerar förrän jag märker att han inte har koll på den lilla rackaren överhuvudtaget. Han står och pissar på allt som han har i närheten. Olyckligtvis stod jag dessutom ganska nära honom och gissa om jag blev förbannad? Jag själv äger ingen snorre, men hur svårt kan det vara att hålla koll på sin egen kropp? När jag sedan frågar vad fan han sysslar med så går han emot mig, samtidigt som han viftar med snoppen som om det vore ett svärd. Jag tror att jag ska starta en kamp som utrotar killar med mindre än två hjärnceller, jag tycker helt enkelt synd om er.

Med två timmars sömn pallrade jag mig till jobbet som igår var på båten Prins Bernhad i Malmö. Att vara ny är alltid en speciell känsla, någonting man aldrig kommer ifrån. Dessutom är jag helt grön, nyutbildad och har inte speciellt mycket erfarenheter ännu, jag har ju för det mesta jobbat på tillställningar så som bröllop, andra fester och invigningar ect. Men det kändes jätte bra igår. Jag trivs bra i miljön och det är super trevlig personal! I sommar är det sagt att jag ska jobba 35 timmar i veckan och vara ledig var tredje helg. Det känns gott i själen att veta.

När jag kom hem inatt kände jag mig som en avdankad säl. Jag la mig på sängen för att varva ner, men det tog två minuter tills jag slocknade. Efter ett par timmar vaknade jag med datorn i knät och musiken spelades, så jag röjde undan på sängen och gled skönt ner under täcket. Idag vaknade jag när min bror kom hem klockan två och det behövdes verkligen.

Nu är hela lägenheten dammsugad, disken är tagen, rummet är städat och garderoberna är fina. Mamma har dessutom lagat tacos så våra magar är proppmätta. Nu ska jag hoppa in i duschen för att fräscha upp mig en grad och invänta kvällen, jag hoppas att den bjuder på något spännande!

Puss & kram!

Min fina mamma och fina Zpike!

It's my life.

And it's now or never, I ain't gonna live forever!

Rå om mig själv-dag! Imorse vaknade jag flera gånger av underliga drömmar. Minns inte riktigt vad det var jag drömde, men vid ett tillfälle vaknade jag och öppnade båda mina garderobsdörrar och slet ut allt vad jag kom åt. Förmodligen letade jag efter någonting. En irriterande känsla när jag sedan vaknade ett par timmar senare med tanke på att jag organiserade min garderob för bara några dagar sedan. Nu ska det göras igen.

Annars har dagen bjudit på ganska lugna stunder. Jag har suttit ute i solen med Zpike medan Bosse tvättat bilen, vårdat mig själv en smula, så nu är jag len, blank och brun, (till en viss del i alla fall). Jag har dessutom hunnit med att gå Fodiarundan vilket betyder 40 minuters rask promenad. Fick dock en känsla av att jag är lite FÖR fåfäng när jag kletade på olivolja på benen innan jag skulle promenera. Tänkte att benen rör sig i solen och får kanske lite extra färg om de glänser i olivolja. Illa Jennie, illa.

Nu är jag nyduschad, insmord och ska så småningom sminka mig och föna håret. Nu börjar doften av mammas köttfärslimpa med potatismos, brunsås och lingonsylt smyga sig in i mina näsborrar.

Ha en fortsatt trevlig torsdag, för det ska jag ha. Puss & kram!


Bed of roses.

Har slarvat med uppdateringen ett par dagar, det ska bli bättring nu. Ibland hinner man inte med. Ibland har man heller inte mycket vettigt att säga. Whatever. Kom precis hem från jobb i alla fall, 50-års fest på Södersläts Bygdegård. Hur trevligt som helst och framförallt mycket trevliga människor. En del trevligare än andra, såklart. Jag lyckades krossa ett helt glas när jag skulle blanda en Mojito och jag lyckades även glömma spriten i fem Mojitos. En del raggningsrepliker skulle jag kunna betala för att höra igen. Haha, sweet!
9h = 1000 kr. rakt till Magaluf.


Nu skulle jag egentligen suttit på bussen mot Prag, men vad gör det när jag får en hel vecka med tjejerna på Maggan? Det är 29 dagar kvar om jag lyckats räknat rätt och jag längtar fruktansvärt mycket. Jag har så otroligt mycket att se fram emot nu och livet är underbart! Nu sluter denna tjejen sina mörkbruna.

God natt & sov gott peeps!

Gammal bild, men iklädd serveringskläder.

You look so beautiful today.

Veckans söndag var kanske veckans slappaste dag. Började dagen med att kladda in min kropp i olivolja för att sätta mig en stund i solen. Efter ett tag började det mulna till och jag & Hanna började bli lite hungriga. Jennie, världens bästa grill-master tog tag i saken, slängde på kol och tändarvätska och tuttade fyr. Jag & Hanna har en tendens till att inte få grillen tillräckligt varm så första korven blev sisådär, lite halvrå, men vad gör det, nästa blev bättre.



Efter att allt jag tog i blev kladdigt och halt slängde jag mig i duschen, för sedan vänta in veckans Robinson avsnitt. Nu är jag lagom seg och uttråkad. Ska snart klä på mig för en lång promenad mot Fodia och vidare ner till City gross. Det behövs efter helgen! Kanske kan jag flörta lite med Bosse för att få övningsköra.



Igår var jag på stranden och gick en lång promenad i mulet väder och slutligen regn, men vad gör det, det värsta som kunde hända var att man blev lite blöt. Var läskigt nära på att springa rakt ut i havet, men jag lovar att det ska ske nästa gång. Bildbevis medföljer givetvis! Efter det avnjöt vi en glass i Bjärred och kvällen bjöd på Melodifestivalen, godis och andra godsaker. Puss & kram!






SMACK!

Nu är klockan mitt i natten och jag är nyligen hemkommen. Ligger just nu och lyssnar på riktigt skön och avkopplade musik med ett par kvarglömda bubbisar, (läs: jordgubbar), som jag hittade i kylen. Min mage pratar med mig trots att den är uppsvullen och mätt. Har tagit två alvedon i hopp om att det ska hjälpa.

Våra grannar spelar "Lille doo" förbannat högt klockan tre på natten. Men vem orkar klaga? Inte jag i alla fall, nästa gång är det min tur. Får bara hoppas på att jag lyckas somna till den danska musiken ändå. Nu kör dom plötsligt på rock, nu är det bugg. Bestäm er!

Nu ska jag avrunda. Tack för en jätte trevlig kväll! ;)
Puss & kram!

Just around the corner.

Friday, lovely friday! Jäklar vad mätt jag är. Jag ligger en stund på sängen nu, maten tog kol på mig. Kyckligspätt, ris med sås och ett glas vitt vin till det. Jättegott, verkligen, men jag är alldeles för mätt nu! Ligger som en klubbad säl på sängen. Tänkte att jag skulle ladda batterierna en stund, det är trots allt fredag.

När jag slog upp ögonen imorse hann jag inte veta ordet av det innan jag insåg att jag hade världens hektiska morgon framför mig. Steg upp från sängen kl. 07.52 med ett ryck, bussen gick 08.10 och jag var hela en och en halv timme för sent på det. Snabbt på med lasarna, borsta gaddarna och på med en skvätt rouge på kinderna. Vipps, så stod Bosse i dörren för att lämna av Zpike. Snäll som han är så fick jag fick åka till skolan med honom och plötsligt var jag en halvtimme för tidig till lektionen. Jag hann därför skriva ut alla mina arbeten så jag sedan kunde lämna in det på lektionerna. Det känns riktigt skönt att ha det gjort och min handledare tog även en snabb koll på mitt projektarbete. Jag känner mig nöjd!

Nu är även injudningskorten till studenten färdiga och klara för att slänga på lådan. Nu ska jag ladda ner någonting bra att titta på, så min hjärna kan koppla av en liten stund innan jag pyser iväg runt halv tio.

SMACK!


Another place, another time.

Vart tog denna dagen vägen? Jag har haft fullt upp och det rullar på. Skolan avlöptes snabbt och trevligt. Vi serverade ett sällskap på 45 personer som bjöds på tre rättersmiddag. Efter det blev det lite diskussioner om studenten, fixade med skyltar osv. Näst i tur var ett snabbt ärende i stan och sen vidare mot Staffanstorp. Hoppade av i Centrum för att hälsa på moster-Colinda och barnen! De hade bakat en äppelkaka gjord av havregryn och farinsocker, super gott var det och en smula nyttigare. Efter fyra timmar hade vi pratat om allt mellan himmel och jord. Fick bl.a. massor av inspiration angående min studentfest. Tack för en super mysig eftermiddag! Du är en kvinna med ett hjärta av guld och dessutom världens finaste barn!

Väl hemma pejlade jag läget med mamma angående våra funderingar och mina önskningar. Vi har pusslat ihop inbjudningar och adresserna är fixade. Det närmar sig med stora kliv och om en månad är det jag som står där på flaket, tillsammans med mina vänner och skriker; "För Jennie har tagit studenten, för Jennie har tagit studenten, för Jennie har tagit studenten. FYFAN vad hon är bra!!!" Det sprätter i både ben och armar bara jag tänker på det. Jag längtar!

Nu ligger jag, precis som alla andra kvällar, nerkrupen i sängen och ska strax sova. Det är så skönt att avsluta dagen med en bloggupdate strax innan läggdags. Nu ska jag avrunda här för Robinson-avsnittet jag missade i lördags. Måste vara pigg och utvilad imorgon, då är det jobb på Grand Hotell för hela slanten.

Puss & kram!

Så är du ånga, spår av ett moln.

Nu förstår jag precis varför. Jag ser det i detalj och känner en stark avsky. Tanken på dig kan göra mig stel i hela kroppen. Du är inte ens värd att nämnas.

Nu ligger jag åter nedkrupen under täcket med tre kuddar runt min nacke. Den värsta förkylningen börjar övergå till rethosta, lagom till att man ska försöka sova. Jag känner mig totalt blockerad i huvudet och den bästa medicinen vore nog sömn, och närhet, men inte vilken närhet som helst. Jag vet att jag inte borde, men jag gör det ändå. Man lever bara en gång. Nu tar kodspråket över hjärnkontoret där uppe, det är nog bäst att jag släcker lampan innan varken jag eller ni vet vad jag yrar om.

Imorgon är en bra dag, varje dag bjuder på nya möjligheter. PUSS & KRAM!



Ska vi älska, så ska vi älska till Buddy Holly.

Vaknade av telefonen imorse. Ibland kan det vara det värsta som finns. Jag är inte den som brukar reagera över att telefonen vibrerar då och då, men när en del är totalt respektlösa blir jag förbaskad och lägger på, oftast inte medvetet. Stoppar ner näsan långt ner i kudden igen och somnar om.

Idag har nästan hela dagen spenderats ute i tvättstugan. Inte ska man knorra, där är hur varmt och mysigt som helst, men fruktansvärt tråkigt må jag säga. Mamma tvättar ju inte våra kläder åt oss längre, det har jag förståelse för, tycker att det är mycket med bara min tvätt. Att tvätta lite oftare vore kanske en bra lösning, så slipper man lägga en hel eftermiddag på det. Mellan maskinerna har jag krängt onyttigheter och städat undan på rummet. Plugga och organisera garderoben ska jag också hinna med innan kvällen är slut. Jag behöver inte oroa mig för jobb i framtiden, det räcker att jag hittar en fin man som fyller min plånbok varje dag, så ställer jag upp med att vara den ultimata hemmafrun. Någon frivillig?

Igår var jag som tidigare nämnt hos Natalie. Jag läste VeckoRevyn och hon knåpade med ett arbete till mig. Visst är hon underbar? Nej, det är hon inte. Hon är något mer, någon större, något bättre! Efter det begav jag mig med buss till Staffanstorp. Där hämtade Bobby upp mig, för att köra mig till dörren. Man ska skona sina ben, de ska trots allt leva ett bra tag till. Kvällen bjöd på godsaker, och lite till. Tack för en trevlig kväll.

Nu måste jag avrunda för att springa ut och tömma maskinen, igen!
Ha en fortsatt trevlig dag. Puss & kram!

090511

Måndagen känns lättare än någonsin. Jag ligger nu hemma hos Natalie för att skriva ihop mitt samhällsarbete, det ska handla om en konflikt någonstans i världens om drygt fem sidor. Vilken tur jag har som får hennes hjälp. För det första så är jag ganska lat vad det gäller att komma igång med ett arbete och sedan gymnasietiden börjar det mer och mer kännas som att jag tappat studietekniken totalt.

Jag måste ta bussen tillbaka till Staffanstorp kl. 18.00, så nu måste vi sätta igång. Puss & kram!


Runaway.

Klockan har slagit måndag och helgen är slut. Jag ska inte protestera för helgen har varit myndig, jag har hunnit med det mesta. Idag var Johanna i behöv av lite foton till en inlämningsuppgift. Om det blev några foton som går att använda till just det är  tämligen osäkert, men det var trevligt, det är det viktigaste. Jag fick en grym sommarkänsla vilket gör att jag önskar starkt att både studenten och Magaluf kommer till mig inatt. Trots att det varit söndag, vilket brukar medföra ångest, så går det idag inte att förnimma. Det finns perioder och stunder då vad som helst känns enkelt. Jag har äntligen hittat dit!

Nu ropar bingen, dags för lite sömn peeps!



Perfekt hitintills!

Helgen började kanon om man bortser ifrån att jag blivit riktigt förkyld. Det började med att det gick super bra på båten, fortsättning följer angående det. 35 timmar i veckan tycker jag låter som ett härligt kling i kassan. Vandrade vidare och fick resan till Magaluf helt betald och klar. Kvällen bjöd på en massa härliga töser och ett ös inne på Crown. Tydligen hade jag bett mamma väcka mig innan hon drog till jobbet imorse. Kl. 8.00 en lördagsmorgon, täppt i näsan, med en krasslig röst och tjock i hela huvudet vaknade jag. Frös och skakade, förmodligen av feber. Med tanke på att det var jobb som gällde hela dagen idag så preparerade jag mig med två glas vatten och alvedon, sov två timmar till sedan var jag fit for fight igen.

Nu är jag hemkommen och nedkrupen i sängen. Mina mörkbruna går på halvljus och det är snart dags för denna tösen att slockna. Slänger upp ett par bilder jag kom över på Facebook från gårdagen hos Tess.

God natt & sov gott!




090507

Varför vänder man på dygnet när man inte borde? Ibland händer det mer intressanta saker i vaket tillstånd helt enkelt, vilket resulterar i att jag varit riktigt trött ett par dagar. Blivit sena nätter och tidiga mornar och för att vara ärlig mot mig själv, så har jag fått alldeles för lite nyttiga saker gjorda. Nu är det skärpning på den biten. Runt 30 dagar kvar sen finns det ingen återvändo. Mycket energi måste därför läggas ner på skolarbete från och med nu. Oftast är det starten som är jobbigast, sedan flyter det på. Så nu ska jag ta mig i kragen och sätta fart. En hel del förberedelser till studenten ska också göras. Bal- och studentklänning är inhandlat, även ett par svarta, jättefina skor till balen. Tror att jag även kan ha de på studentfesten när man ska ut och göra Tegnérs osäkert. Inbjudningarna ska jag och mamma sätta oss med idag. Mamma kom även  hem med dricka från Tyskland idag. Detta kommer bli kanon!


Idag har jag och mamma varit och hälsat på min underbara mormor. Hon hade tyvärr mycket värk så vi försökte muntra upp henne med lite presenter och blommor. Det blev mycket uppskattat och jag tror att vi lyckades med att få henne på andra tankar, för en stund i alla fall. Det bjöds på winerbröd, proviva och massa pratande. Jag har världens bästa mormor! Därefter har jag fått lite hjälp med min projektrapport och skrivit in en hel del.

Just det! Erik från Prins Bernhad, (restaurang på en båt bakom centralen i Malmö), ringde mig idag. Jag ska dit och prata tider och schema imorgon och på måndag är det möte inför sommarplaneringen. Detta känns bra! Nu svider magen och jag vet inte varför. Promenaden ikväll hanns inte med, det får kanske bli på söndag istället. Jag har fullt upp hela helgen! Nu ska jag ladda ner en bra film, klappa mig själv på axeln och säga ”Gud vad du är trevlig att umgås med Jennie!” som Mamma sa att jag måste öva på.


Puss och kram!


Välkommen till min nya blogg!

Efter ett antal olika bloggar jag skapat har jag valt att skapa en ny, igen och för sista gången. Tidigare har jag fått bloggtorska, kanske för att det inte funnits allt för mycket positivt att skriva.
Nu har jag tagit ett beslut som kommer att hjälpa mig framåt. Jag har gjort ett val och bestämt mig för att prioritera det som betyder någonting här i livet. Det är viktigt att man visar uppskattning till de nära och kära som förtjänar det. Jag har kommit till insikt.


Så, vem är jag? Mitt namn är Jennie Ström, jag fyller 19 år den 3de september och är uppvuxen i Staffanstorp. Jag bor tillsammans med min mamma och en utav mina fyra brödrar. Jag går tredje året på gymnasieskolan Vipan i Lund, där jag läser hotell- och restaurang. Om drygt en månad tar jag äntligen studenten och en vecka därefter åker jag och sju underbara tjejer till Magaluf en vecka. Därefter är mina planer att jobba så mycket som möjligt, tjäna bra med pengar och bara leva livet. Jag går ut som färdigutbildad servetris och kommer därför att jobba på en del olika restauranger. Ett bra måtto lyder som följer; ”Man lever bara en gång” Vill man göra någonting så ska man inte tveka en sekund, om fem minuter kanske chansen är som bortblåst.


RSS 2.0